Paikallinen kondiitori Johanna Uusitalo (Prassen Konditoria) paljasti reseptivihkosesta tällaisen ohjeen. Oli hyvän makuinen torttu!

Tätä olin ajatellut tehdä jo kauan, joten sellaisen tein nyt. Käytin pakastepuolukkoita sulatettuna ja valutettuna. Tortun kanssa sopisi meidän mielestä tarjota vaniljakastiketta tai -jäätelöä. Samalla ohjeella voisi tehdä muistakin marjoista tortun.

710225.jpg

  • POHJA:
  • 200 voita/margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • TÄYTE:
  • 3 dl puolukoita
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • ½ tl kanelia
  1. Vatkaa kuohkeaksi pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää sekoittaen taikinan joukkoon.
  2. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuokan (26-28 cm) reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Painele 1/3 taikinasta pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen aineet ja ripottele n. 1½ dl täytettä pohjan päälle. Jatka ripottelemalla 1/3 taikinaa puolukoiden päälle. ÄLÄ PAINELE!!! Lisää loput puolukkaseoksesta ja ripottele viimeinen 1/3 taikinasta päälle.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti.
  5. Koristele tomusokerilla.