Tämä on nyt tätä kesäkurpitsan käyttöä. Onneksi alkaa jo loppua sadon tuotanto. Ajattelin kokeilla tällaista ohjetta kun vaikutti hyvältä ja sitä se sitten olikin. Ohje on painonvartijoiden.

Tuon Torino Lasagne Piccolon tilalla käytin Torinon ruispastaa ja tuorejuustona oli Keijon Välimeren yrtit, kun ei meidän Prismassa ollut Puutarhan yrtit juustoa. Ohjeeseen sopisi laittaa kanssa jotain lihaa esim. broilein suikaleita tai sitten tarjota erikseen broilerin rintapaloja.

859737.jpg

6 ann.

  • 300 g tuoretta tai pakasteparsakaalia
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 2 sipulia
  • (2-3 valkosipulinkynttä)
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota (vähärasv. ja -suolainen)
  • 50 g Keiju Kevyt Puutarhan yrtit-kasvisrasvatuorejuustoa (14% rasvaa)
  • 100 g vuohenjuustoa (10-14% rasvaa)
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1/4 tl rouh. mustapippuria
  • ½ pss (200 g) Torino Lasagne Piccoloa
  • 1 tl suolaa (vähänatriumista)
  • 1 tl aromisuolaa
  • PINNALLE:
  • juustoraastetta (15%)
  • VUOAN VOITELUUN:
  • 1 tl rypsiöljyä
  1. Jos käytät tuoretta parsakaalia, leikkaa parsakaalin kuoritut kannat pieniksi paloiksi ja lohko kukonto-osat pienemmiksi, siten että säilyvät kokonaisina. Keitä vedessä melkein kypsiksi 3-5 minuuttia. Valuta. Pakasteparsakaalia ei tarvitse keittää.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna öljy isossa paistin tai wokkipannulla ja kuullota siinä sipulit. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaada päälle vesi, lisää mausteet. Kiehauta. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vuohenjuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes ainakin tuorejuusto on sulanut. Kääntele kastikkeeseen parsakaalit ka kesäkurpitsat. Tarkista maku.
  4. Lisää lopuksi joukkoon pasta ja sekoita. Kaada kastike voideltuun uunivuokaa (n. 2 l). Tasoita pinta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  5. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.