Tästä kakusta tulee muistoja mieleen. Tämä on vähän saman makuinen kakku mitä mun mummo muinoin teki. Ohje on Suuresta leivontakirjasta, Kotilieden parhaat leivonnaiset.

838510.jpg

  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1½ dl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 3 tl kanelia
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  1. Sulata voi. Lisää sokeri, maito ja keltuaiset. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita lopuksi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun reiluun kakkuvuokaan (2 l). Paista uunin alatasolla 175 asteessaa n. 1 tunti.

Mä sain tästä ohjeesta 1,8 l kakkuvuoallisen ja 12 pientä muffinia.