Tämän kakun tein pihatalkoihin. Oli todella hyvää. Ohje oli ensimmäistä kertaa mulla käytössä. Ohje on Sunnuntain.

Ohjeessa on käytetty maustamatonta tuorejuustoa, mutta mä käytin vaniljatuorejuustoa ja jätin vanilliinisokerin pois. Ja mulla ei ollut maissitärkkelystä, joten laitoin perunajauhoja.

Kuvankin muistin ottaa vasta kun oli pieni pala jälkellä. Toivottavasti siitä saa kuvan millainen se oli.

1482466.jpg

  • Pohja:
  • 100 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl vanilliinisokeria
  • Täyte:
  • 1 prk (415/235 g) persikkanpuolikkaita
  • 2 prk (à 200 g) maustamatonta kasvisrasvatuorejuustoa
  • ½ dl juoksevaa marganiinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 4 munaa
  • Vuokaan:
  • pohjalle leivinpaperi
  • reunalle margariinia ja korppujauhoja
  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle.
  2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mun hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.
  3. Valuta persikat ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita ensin hyvin ensin tuorejuusto ja persikat. Lisää sitten muut aineet sekoittaen. Levitä pohjan päälle.
  4. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n. 50-60 min. Anna jäähtyä vuoassa mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta varovasti. Kakku on parhaimillaan seuraavana päivänä.