Näitä teimme toisena piparilajina.

2173152.jpg

Välissä on vadelmamarmeladia.

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • n. 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • TÄYTE:
  • vadelma- tai omenamermeladia
  • PINNALLE:
  • kidesokeria tai tomusokeria
  1. Sulata voi kattilassa. Anna tulla kullanruskean väriseksi.
  2. Mittaa sokerit kulhoon. Kaada päälle hieman jäähtynyt voi.
  3. Vatkaa seosta puuharukkalla, kunnes seos vaalenee jonkin verran ja jäähtyy.
  4. Yhdistä vehnäjauho ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.
  5. Ota taikinaa teelusikkaan (syvä kuppi-osa) -> painele tasaiseksi -> laita leivinpaperin päälle uunipellille 1 cm:n välein toisistaan.
  6. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia kauniin vaaleanruskeiksi.
  7. Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet, levitä tasaiselle puolelle marmeladia ja aseta sitä vasten toinen puolikas. Kierritä valmiit piparit sokerissa tai ripottele jäähtyneille pinnalla tomusokeria.
  8. HUOM! Jos haluat pakastaa piparit, kannattaa piparit sokeroida vasta pakastamisen jälkeen.