Vihdoinkin löysin tätä kondensoitua maitoa K-supermarketista. Täytyy pyytää sitä meidän Prismaankin. Oli meinaan hyvää kakkua.

Keitin maitopurkkia sen kolme tuntia. Mutta kun aukaisin purkin lensi sieltä hienossa kaaressa toffeeta mun housuille. Hih! Joten olkaa varovaisia kun avaatte purkin.

Ohje on Elämä makeaksi-blogista. Kiitos Ullalle!

Hieman sitä ohjetta jouduin muuttamaan, kun mulla ei ollut suklaadigestivejä. Käytin sitten tavallisia digestivejä (100 g) ja marie-keksejä (200g). Keksimuroihin lisäsin kaakaojauhetta ½ rkl. Mutta kun yritin saada kakkua pois irtopohja vuoasta oli se niin jämähtänyt reunaan että piti auttaa ja se mureni. Joten olisi pitänyt laittaa seokseen varmaan enemmän voita tai laittaa leivinpaperia reunoillekin.

Käytin kanssa isompaa vuokaa. Päälle raastoin maitosuklaata. Ja molemmat banaanit pilkoin toffeen päälle.

Mä en paljon banaania käytäkkään kun se tummuu aina niin nopeasti.

1240154112_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

 • 300 g suklaa Digestive-keksejä
 • 100 g voita

Täyte:

 • 397 g kondensoitua maitoa
 • 2 banaania
 • 2 dl vispikermaa
 • 2 tl vaniljasokeria
 • kaakaojauhetta
 1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
 2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
 3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
 4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
 5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
 6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
 7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!