Äidin syntymäpäiväksi tein kaksi kakkua.
Tätä kakkua olen haaveillut tekeväni jo tovin ja nyt sitten toteutin sen.
Ohje on Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta (s. 102). Vähän sovitellen.
Tein kaksi kakkua 24 cm ja 19 cm halkaisijaltaan olevaa.
Pohja:
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 7 ½ dl (4 dl) kevyt vispiä tai kermaa
- 400 g (200 g) vaniljatuorejuustoa
- 2 pss (1 pss) wienernougat-rouhetta
- 200 g (100 g) valkosuklaata
- 1 dl (½ dl) sokeria
- 1 dl (½ dl) valkosuklaacappucinoa tai Ullan ohjeessa oli kahvilikööriä
- 12 (6) liivatelehteä
Koristeluun:
- valkosuklaata
- suklaapuikkoja tai suklaarouhetta
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää vaahtoon siivilän läpi ja sekoita varovaisesti. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteessa n. 8 min.
- Leikkaa jäähtyneestä pohjasta halkaisijaltaan 22-24 cm:n ympyrä. Jos haluat korkeamman, mutta pienemmän kakun, voit käyttää myös 18 cm:n halkaisijaltaan olevaa vuokaa.
- Laita pohjaympyrä irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet pingoittanut leivinpaperin.
- Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, nougatrouhe ja sulatettu suklaa. Lisää kerma varovaisesti joukkoon.
- Kuumenna neste. Purista liotetuista liivatteista vesi pois.ja liota kuumennettun nesteeseen. Anna jäähtyä n. minuutin ajan.
- Kaada liiveseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekooita tasaiseksi.
- Kaada seos pohjan päälle ja vuoraa vuoka kelmulla. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Valmista suklaalehdet. Sulata suklaa. Annostele suklaa leivinpaperin päälle ovaalinmuotoisiksi liuskoiksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Irrota varovasti leivinpaperista. Katkaise lehdet terävälle veitsellä. Jos teet kakun korkeampaan vuokaan jätä lehdet katkaisemasta.
- Koristele hyytynyt kakku asettamalla lehtiä limittäin kakun reunaan.
Kommentit