Äidin syntymäpäiväksi tein kaksi kakkua.

Tätä kakkua olen haaveillut tekeväni jo tovin ja nyt sitten toteutin sen.

Ohje on Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta (s. 102). Vähän sovitellen.

Tein kaksi kakkua 24 cm ja 19 cm halkaisijaltaan olevaa.

1651410.jpg

Pohja:

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • 7 ½ dl (4 dl) kevyt vispiä tai kermaa
  • 400 g (200 g) vaniljatuorejuustoa
  • 2 pss (1 pss) wienernougat-rouhetta
  • 200 g (100 g) valkosuklaata
  • 1 dl (½ dl) sokeria
  • 1 dl (½ dl) valkosuklaacappucinoa tai Ullan ohjeessa oli kahvilikööriä
  • 12 (6) liivatelehteä

Koristeluun:

  • valkosuklaata
  • suklaapuikkoja tai suklaarouhetta
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää vaahtoon siivilän läpi ja sekoita varovaisesti. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteessa n. 8 min.
  2. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta halkaisijaltaan 22-24 cm:n ympyrä. Jos haluat korkeamman, mutta pienemmän kakun, voit käyttää myös 18 cm:n halkaisijaltaan olevaa vuokaa.
  3. Laita pohjaympyrä irtopohjavuokaan, jonka pohjalle olet pingoittanut leivinpaperin.
  4. Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, nougatrouhe ja sulatettu suklaa. Lisää kerma varovaisesti joukkoon.
  6. Kuumenna neste. Purista liotetuista liivatteista vesi pois.ja liota kuumennettun nesteeseen. Anna jäähtyä n. minuutin ajan.
  7. Kaada liiveseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekooita tasaiseksi.
  8. Kaada seos pohjan päälle ja vuoraa vuoka kelmulla. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  9. Valmista suklaalehdet. Sulata suklaa. Annostele suklaa leivinpaperin päälle ovaalinmuotoisiksi liuskoiksi. Laita jääkaappiin kovettumaan. Irrota varovasti leivinpaperista. Katkaise lehdet terävälle veitsellä. Jos teet kakun korkeampaan vuokaan jätä lehdet katkaisemasta.
  10. Koristele hyytynyt kakku asettamalla lehtiä limittäin kakun reunaan.