Annan mehukkaasta keittiöstä on tullut mun yksi uusista suosikeista ruokaohjelmista (Liv-tv). Tällaisen hän teki yhdessä ohjelmassa. Huevos Rancheros on näiden nimi. Ohje vaikutti sen verran mielenkiintoiselta, että näitä sitten tehtiin.

Googlasin tuon Huevos rancheros- sanan ja sain sellaisen suomalaisen vastikkeen kuin maajussin täytetyt pitaleivät.

Isäntä laittoi vielä lisäksi valmista salsakastiketta ja juustokastiketta. Ja minunkin mielestä voi seuraavaksi laittaa vielä vähän tulisuutta.

Ohjeeseen tuli pekonia. Laitoin vain yhden paketin, mutta seuraavaksi laitan kyllä kaksi. Ei meinaan maistunut yhtään pekoni. Tähän sopii tietenkin vaikka mikä liha. Ajateltiin, että kebablihalla voitaisiin seuraavaksi kokeilla.

1237103829_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

6:lle pienelle totillalle

  • POHJA:
  • 6 pientä tortillapohjaa
  • TÄYTE:
  • 1 pkt (140 g) pekonia
  • 1 pkt (400 g) naudan paistijauhelihaa
  • 2 isohkoa sipulia
  • 1  punainen paprika
  • 2-3 tuoretta jalapenoa (oman makusi mukaan. Mä laitoin kaksi)
  • 1 prk (340 g) maissia
  • 1 prk (400 g) kidneypapuja
  • 1 tl kuminaa
  • 3 tl korianteria (kuiva)
  • mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl aromisuolaa
  • 3 tomaattia lohkoina
  • tuoretta korianteria hienonnettuna
  • PINNALLE:
  • juustoraastetta (oman maun mukaan. Anna sanoi n. 1 dl/vuoka)
  • kananmunaa 2 kpl/vuoka
  1. Paloittele pekoni. Paista rapeiksi. Ota pois pannulta, mutta jätä rasva pannuun.
  2. Lisää pannuun kuutioidut sipulit, paprika ja jalapeno (pientä kuutiota). Kuullota hetki.
  3. Lisää valutetut maissit ja pavut sekä mausteet ja tomaattilohkot. Kuumenna ja tarkista maku.
  4. Voitele uunin kestävät vuoat öljyllä. Laita tortillat niihin. Jaa täyte kaikille vuoille tasaisesti. Lisää päälle juustoraastetta ja jokaiseen vuokaan kaksi kananmunaa. Halutessa voit ripotella päälle vähän aromisuolaa. Laita vuoat 200 asteiseen uuniin. Mä paistoin 15-20 minuuttia, mutta mun keltuaiset olivat vielä vähän "raakoja". Jos haluaa kypsemmät munat suosittelen niiden hajoittamista, muuten reunat palavat.

1237103856_img-d41d8cd98f00b204e9800998e