Tein eilen karjalanpaistia. Oikeaan karjalanpaistiin tulee vain porkkanaa ja sipulia, mutta mä laitoin muitakin juureksia.
- karjalanpaistilihaa
- vettä
- lihaliemikuutioita
- suolaa
- maustepippuria kokonaisia
- laakerinlehtiä
- porkkanaa
- sipulia
- palsternakkaa
- selleriä
- lanttua
- Kuori ja paloittele juurekset. Ota paistinpannulla paistopinta lihoihin ilman rasvaa. Kaada uunivuokaan. Freesaa juurekset ja lisää uunivuokaan. Kaada vuokaan kuumaa vettä niin paljon että liha/juurekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet oman maun mukaan.
- Laita uunivuoan päälle kansi tai folio. Kypsennä ensin uunissa 225 asteessa n. ½ tuntia. Laske sitten lämpötilaa 150 asteeseen ja anna hautua 2-3 tuntia.
- Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Kommentit