Tein eilen karjalanpaistia. Oikeaan karjalanpaistiin tulee vain porkkanaa ja sipulia, mutta mä laitoin muitakin juureksia.

523141.jpg

  • karjalanpaistilihaa
  • vettä
  • lihaliemikuutioita
  • suolaa
  • maustepippuria kokonaisia
  • laakerinlehtiä
  • porkkanaa
  • sipulia
  • palsternakkaa
  • selleriä
  • lanttua
  1. Kuori ja paloittele juurekset. Ota paistinpannulla paistopinta lihoihin ilman rasvaa. Kaada uunivuokaan. Freesaa juurekset ja lisää uunivuokaan. Kaada vuokaan kuumaa vettä niin paljon että liha/juurekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet oman maun mukaan.
  2. Laita uunivuoan päälle kansi tai folio. Kypsennä ensin uunissa 225 asteessa n. ½ tuntia. Laske sitten lämpötilaa 150 asteeseen ja anna hautua 2-3 tuntia.
  3. Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.