Tein meille tuossa äsken meidän herkuttelupäivän kunniaksi vähän erilaisempia hampurilaisia.

Näitä voisi kokeilla vielä vaikka ruisleivällä. Olivat kyllä hyviä!!!

Taas jos kokeillette, niin vähentäkää mausteita, jos ette pidä tulisesta/suolaisesta ruoasta.

 

453843.jpg

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl chilipippuria
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 6 rkl ketsuppia
  • 1 rkl väkevää sinappia (mietoa varmaan 2 rkl)
  • n. 1 ½ tl suolaa
  • n. 1 ½ tl aromisuolaa
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • sämpylöitä
  • tuorejuustoa, mieli makuista (mulla oli Violan 13% sinihome, sika hyvää!!)
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Ruskista jauheliha ja sipulit paistokasarissa ilman rasvaa.
  3. Sekoita jauhelihan joukkoon vehnäjauhot, chili ja tomaattipyree. Freesaa hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, ketsuppi, sinappi, suola ja chilikastike. Hauduta kastiketta n. viisi minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Lämmitä sämpylät mikrossa tai uunissa. Levitä tuorejuusto sämpylöiden sisäpinnoille ja täytä runsaalla määrällä kuumaa kastiketta. Tarjoa välittömästi!
  5. Lisäkkeenä maistuu raikas vihreä salaatti.