Tein meille tuossa äsken meidän herkuttelupäivän kunniaksi vähän erilaisempia hampurilaisia.
Näitä voisi kokeilla vielä vaikka ruisleivällä. Olivat kyllä hyviä!!!
Taas jos kokeillette, niin vähentäkää mausteita, jos ette pidä tulisesta/suolaisesta ruoasta.
-
2 sipulia
-
4 valkosipulinkynttä
-
400 g paistijauhelihaa
-
2 rkl vehnäjauhoja
-
1 tl chilipippuria
-
1 tlk tomaattimurskaa
-
2 dl vettä
-
4 rkl tomaattipyreetä
-
6 rkl ketsuppia
-
1 rkl väkevää sinappia (mietoa varmaan 2 rkl)
-
n. 1 ½ tl suolaa
-
n. 1 ½ tl aromisuolaa
-
1 rkl makeaa chilikastiketta
-
sämpylöitä
-
tuorejuustoa, mieli makuista (mulla oli Violan 13% sinihome, sika hyvää!!)
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Ruskista jauheliha ja sipulit paistokasarissa ilman rasvaa.
- Sekoita jauhelihan joukkoon vehnäjauhot, chili ja tomaattipyree. Freesaa hetki. Lisää tomaattimurska, vesi, ketsuppi, sinappi, suola ja chilikastike. Hauduta kastiketta n. viisi minuuttia välillä sekoittaen.
- Lämmitä sämpylät mikrossa tai uunissa. Levitä tuorejuusto sämpylöiden sisäpinnoille ja täytä runsaalla määrällä kuumaa kastiketta. Tarjoa välittömästi!
- Lisäkkeenä maistuu raikas vihreä salaatti.
Kommentit