Kävin vanhempieni luona ja äiti käski mun tehdä näitä pullia siellä. Sisko oli sanonut, että näitä on tosi helppo tehdä ja niinhän se olikin.
- ½ l maitoa / vettä
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 4 tl kaardemummaa
- 2 kananmunaa
- 12 dl vehnäjauhoja
- 150 g margariinia
- Voiteluun: kananmuna
- Täyte vaihtoehtoja: hilloa, maustettua rahkaa (kaupan tai omaa), tuorejuustoa, hedelmiä, marjoja, vaniljakreemiä, voi+sokeri ym.
- Pinnalle: raesokeria
- Tee taikina kuin tavallinen pullataikina. Taikinasta tulee löysää.
- Jaa taikina paperisiin pullavuokiin (Bruno), jätä kohoamisvaraa! Kannattaa laittaa paperiset muotit muffinipeltiin, näin pysyvät kasassa eivätkä levahda.
- Kohota. Älä laita liinaa päälle --> tarttuu kiinni (tapahtui mulle).
- Voitele kananmunalla.
- Laita täyte, paina täyte pullan sisään lusikan avulla samalla kun täytät. Ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.
Me pidimme enemmän hilloversiosta kuin tuosta kaupan rahkasta. Ja täytettä saa olla raadin mukaan enemmän. Ja yhdistelmät ovat varmaan hyviä esim. hillo+rahka ja tuorejuusto+hedelmiä.
Kommentit