Kävin vanhempieni luona ja äiti käski mun tehdä näitä pullia siellä. Sisko oli sanonut, että näitä on tosi helppo tehdä ja niinhän se olikin.

441256.jpg

  • ½ l          maitoa / vettä
  • 50 g        hiivaa
  • 2 dl         sokeria
  • 1 tl          suolaa
  • 4 tl          kaardemummaa
  • 2            kananmunaa
  • 12 dl      vehnäjauhoja
  • 150 g     margariinia
  • Voiteluun:  kananmuna
  • Täyte vaihtoehtoja:  hilloa, maustettua rahkaa (kaupan tai omaa), tuorejuustoa, hedelmiä, marjoja, vaniljakreemiä, voi+sokeri ym.
  • Pinnalle:  raesokeria
  1. Tee taikina kuin tavallinen pullataikina. Taikinasta tulee löysää.
  2. Jaa taikina paperisiin pullavuokiin (Bruno), jätä kohoamisvaraa! Kannattaa laittaa paperiset muotit muffinipeltiin, näin pysyvät kasassa eivätkä levahda.
  3. Kohota. Älä laita liinaa päälle --> tarttuu kiinni (tapahtui mulle).
  4. Voitele kananmunalla.
  5. Laita täyte, paina täyte pullan sisään lusikan avulla samalla kun täytät. Ripottele pinnalle raesokeria.
  6. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

Me pidimme enemmän hilloversiosta kuin tuosta kaupan rahkasta. Ja täytettä saa olla raadin mukaan enemmän. Ja yhdistelmät ovat varmaan hyviä esim. hillo+rahka ja tuorejuusto+hedelmiä.