Nyt on pakastimen tyhjennys aika ja sieltä löytyi sianlihaa ja kanttarelleja. Ei muuta kuin reseptiä hakemaan ja tällainen löytyi. (Sulkuihin laitoin oman version 2X ja ohjeessa oli kanssa jotain suluissa)

434548.jpg

4 annosta

  • 2          sipulia  (4 sipulia)
  • 150 g    kanttarelleja  (2 dl valmiiksi paistettuja)
  • 400 g    naudan- tai sianlihasuikaleita tai kuutioita  (400 g)
  • 2-3 dl   vettä  (1 l)
  • 1 rkl     vasikanliemitiivistettä  (2 lihaliemikuutioa vähäras. ja suolainen)
  • 1 rkl     tomaattipyrettä  (2 rkl)
  • 1 rkl     ketsuppia   (2 rkl)
  • 1/4 tl    mustapippurirouhetta  (½ tl)
  • 1 tl       paprikajauhetta  (2 tl)
  • 1 tl       rakuunaa tai basilikaa  (2-3 tl rakuunaa)
  • 1 dl      hillosipuleja (ohjeen mukaan halutessa, minäkään en laittanut nyt)
  •             suolaa tai soijakastiketta (ohjeen mukaan halutessa, minä laitoin molempia ja vielä aromisuolaa)
  • 2 rkl     Maizena ruskeasuuruste
  • (pari tippaa tabacoa)
  1. Kuori ja silppua sipuli. Paahda padassa /korkea paistinpannussa/wokkipannussa (mä tein siinä) hetki. Lisää puhdistetut ja paloitellut sienet ja kääntele sipuleiden seassa hetki.
  2. Lisää lihat ja paista ruskeiksi.
  3. Lisää vesi. Mausta lihaliemellä, tomaattipyreellä, ketsupilla, pippurilla ja paprikajauheella. Keitä hiljaisella lämmöllä n. 30 minuuttia, kunnes liha on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Lisää suuruste kuumaan liemeen ja keitä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/soijakastiketta/aromisuolaa.
  5. Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa.

 

Kommentoikaa miltä toi nyt näyttää mun ensimmäinen reseptini. Pohjakuvan olen saannut muutettua ihan itse. Noiden kuvien kanssa voi tulla ongelmia tai niin mä oletan, mutta katsellaan. Pienemmät kuvat mitä meidän kameralla saa on 60-90 Kt.