Tämä ohje löytyy myös Vilijaanan sivuilta ja uusimmasta Etiketti-lehdestä 1/2007.

Mun piti kanssa tätä kokeilla vaalipäivän kunniaksi. Siinä kun ei ollut paljon rasvaa kuin tuossa kuorrutteessa vähän, mutta sokeria kylläkin. Oli aika murenevainen pohja, mutta hyvää kyllä oli.

Mä vuorasin irtopohjavuoan pohjan ensin leivinpaperilla --> reunat voitelin rasvalla ja jauhotin vehnäleseillä.

457133.jpg

  • 300 g    porkkanaraastetta
  • 200 g    mantelirouhetta
  • 8 rkl    vehnäjauhoja
  • 1 rkl    kanelia
  • 1 tl    leivinjauhetta
  • 5    valkuaista
  • ripaus suolaa
  • 5     keltuaista
  • 4 rkl    kuumaa vettä
  • 200 g    sokeria
  • KUORRUTUS:
  • 3 rkl    vahvaa kuumaa kahvia
  • 2 rkl    voita
  • 1 ½ rkl    kaakaojauhetta (mä laitoin vain 1 rkl)
  • 1 tl    vanilliinisokeria
  • 2 ½ dl    tomusokeria
  1. Kuori ja raasta porkkanat ja sekoita kaikki kuivat aineet joukkoon (vehnäjauho, kaneli, leivinjauhe, mantelirouhe).
  2. Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa kovaksi vaahdoksi.
  3. Lisää keltuaisiin vesi ja sokeri ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Kääntele keltuaisvaahdon joukkoon ensin porkkanaseos ja viimeiseksi valkuaisvaahto.
  5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 170 asteessa n. tunnin verran alatasolla. Voit laittaa kakun peitteeksi leivinpaperi paistamisen puoli välissä, jos tarvitsee.
  6. Jäähdytä kakku ja irrota vuoasta. Sulata voi kahviin ja lisää muut aineet. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle.

457135.jpg