Niin kuin Vilijaanan kommenttiin kirjoitin, että tätä voisi tehdä viikonloppuna, niin lupauksen pidin ja laatikkoa tuli tehtyä. Vähän sitä muuttelin oman näköiseksi.

Laatikko oli todella maukasta. Mieheni saa sitä syödä taas viikolla töissä lounaaksi tai sitten syömme päivälliseksi kotona.

457970.jpg

  • perunasosetta (omaa tai Oolannin pakaste)
  • 2    sipulia
  • 3    valkosipulinkynttä
  • 1-2    porkkanaa raasteena
  • 1 prk    tomaattimurskaa
  • 2 prk    tonnikalaa vedessä
  • 1    kasvisliemikuutiota
  • mustapippurirouhetta
  • 1 tl    suolaa
  • 1 tl    aromisuolaa
  • reilusti tilliä (kuiva tai tuore)
  • 1 pss (150 g)    vähärasvaista juustoraastetta
  1. Tee perunasose.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Freesaa paistinpannulla ilman rasvaa. Lisää porkkanaraaste, valutettu tonnikala, tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua hetken aikaa. Maista ja mausta.
  3. Laita tonnikalakastiketta ja perunasosetta vuorotellen uunivuokaan. Aloita kastikkeesta ja lopeta perunasoseeseen. Laita juustoraaste pinnalle ja laita 175 asteiseen uuniin n. tunniksi.