Jotain herkkuakin piti viikonloppuna tehdä. Joten isännän toivomuksesta toscapiirakkaa.
Yleensä olen tehnyt tämän tavalliselle uunipellille, mutta aina se kiehuu reunojen yli. Nyt tein piirakan/kakun 23 cm x 32 cm x 5 cm kokoiseen uunivuokaan (iloleipurit). Nyt ei ollut uunin pohjalla kuorrutetta ja peltikin pysyi siistinä. Kuorrutetta tein runsaasti, kun siitä juuri pidämme. Ohje löytyy myös Valion sivuilta, mutta mä vähän muuttelin.
-
3 kananmunaa
-
2 1/4 dl sokeria
-
3 3/4 dl vehnäjauhoja
-
2 ½ tl leivinjauhetta
-
3/4 dl maitoa
-
225 g margariinia
-
Kuorrutus:
-
100 g margariinia
-
2 dl sokeria
-
1 dl kuohukermaa
-
2 rkl vehnäjauhoja
-
160 g mantelilastuja
- Sulata rasva.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito, puolet vehnäjauho-leivinjauheseoksesta, sulamargariini ja loput jauhoista kevyesti sekoittaen.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leivinvuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa n. 20 minuuttia.
- Kiehauta sillä välin kuorrute. Sulata margariini. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen, paitsi mantelilastut. Kiehauta. Lisää lopuksi mantelilastut.
- Lisää kuorrutus puolikypsän päälle. Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kommentit