Jotain herkkuakin piti viikonloppuna tehdä. Joten isännän toivomuksesta toscapiirakkaa.

Yleensä olen tehnyt tämän tavalliselle uunipellille, mutta aina se kiehuu reunojen yli. Nyt tein piirakan/kakun 23 cm x 32 cm x 5 cm kokoiseen uunivuokaan (iloleipurit). Nyt ei ollut uunin pohjalla kuorrutetta ja peltikin pysyi siistinä. Kuorrutetta tein runsaasti, kun siitä juuri pidämme. Ohje löytyy myös Valion sivuilta, mutta mä vähän muuttelin.

472534.jpg

  • 3 kananmunaa
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 3 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl maitoa
  • 225 g margariinia
  • Kuorrutus:
  • 100 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 160 g mantelilastuja
  1. Sulata rasva.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito, puolet vehnäjauho-leivinjauheseoksesta, sulamargariini ja loput jauhoista kevyesti sekoittaen.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leivinvuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa n. 20 minuuttia.
  4. Kiehauta sillä välin kuorrute. Sulata margariini. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen, paitsi mantelilastut. Kiehauta. Lisää lopuksi mantelilastut.
  5. Lisää kuorrutus puolikypsän päälle. Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin ruskea.

472536.jpg