Tätä tein jo sunnuntaina. Aikaisemmin en sitä ole ehtinyt laittaa blogiini. Oliko se Julien blogissa kun näin hänen tehneet laatikkoa, niin herahti vesi kielelle heti. Sitten ajattelin, että tätä herkkua voisi tehdä pitkästä aikaan. Ja näin saimme osaksi viikoksi ruokaa kotiin ja isäntä töihin.

540447.jpg

  • valkokaalia
  • sipulia
  • naudan paistijauhelihaa
  • liha- ja kasvisliemikuutiota
  • siirappia [mulla on aina aika runsaasti :) ]
  • suolaa
  • valkopippuria
  • paprikajauhetta
  • esikypsennettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
  • meiramia
  • vettä
  1. Suikaloi kaali. Laita tilkka öljyä ison kattilan pohjalle ja kuumenna. Lisää kaali ja kuullota.
  2. Ruskista jauheliha ilman rasvaa. Lisää kuoritut ja hienonnetut sipulit. Lisää suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja meiramia. Kaada kaalin joukkoon. Lisää suurimot, liha- ja kasvisliemikuutioita ja siirappia. Sekoita.
  3. Lisää vettä, että juuri ja juuri peittyy. Hauduta hetki. Tarkista maku.
  4. Kaada uunivuokaan. Paista hetki 220 asteessa n. 20-30 min. Laske 175 asteeseen ja anna hautua n. 2 tuntia.