Tämän kakun tein kahdesta syystä isälle. Hänellä oli ollut syntymäpäivät (18.4), joihin en päässyt iltavuoron vuoksi ja siksi kun hän tekee mulle kasvihuonetta, joten vähän piristystä/kannustusta/kiitokseksi.

Ohje on Pandan (Paholaisen suklaakakku). Vähän sitä muuttelin, suluissa olevat on mun. Mustaherukan määrää en voinut laittaa kun rei'itin oli viennyt sen luvun pois. Mulla oli sellainen 2 dl tasaista mustaherukkaa (olin paseeranut pois kuoret ja osan siemenistä), mutta herukkaa voi olla ehkä enemmänkin.

550336.jpg

Kääretorttupohja:

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 50 g vaaleaa tai tummaa suklaata raasteena (mä jätin pois)
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

  • n. 1 dl laimennettua vaaleaa mehua

Täyte:

  • 7 liivatelehteä (8 kpl)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • mustaherukoita
  • 75 g tummaa suklaata rouheena
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa (2½ dl Flora Vispiä)
  • 1 ½ dl sokeria (laitoin enemmän)
  • ½ dl sokeroitua, laimentamatonta mustaherukkamehua (sokeroimatonta)
  • 2 tl vanilliinisokeria (laitoin enemmän)

Kuorrutus:

  • 1 dl kevytkermaa
  • ½ dl sokeria
  • 50 g tummaa suklaata
  • 2 keltuaista
  • 100 g voita / margariinia
  • 1 tl vanilliinisokeria

Koristeluun:

  • tummaa suklaata (mä jätin pois)
  1. Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 10 min. Jäähdytä.
  2. Vuoraa kuperan laakea kulho tuorekelmulla. Kostuta pohja ja paina se  kulhon pohjalle ja reunoille.
  3. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min. Soseuta herukat ja vaahdota kerma. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuiviksi puritetut liivatelehdet. Yhdistä kaikki täytteen aineet. Kaada täyte kulhoon pohjalevyn päälle. Ohje käski poistaa ylimääräisen pohjan, mutta mä taitoin ne keskelle, näin sain pohjankin, eikä tule hukkapaloja. Hyydytä kakkua kylmässä, mieluiten yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
  4. Tee kuorrutus. Sekoita keskenään kattilassa kerma, sokeri, suklaa ja keltuaiset. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten sekä vanilliinisokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle ja jos haluat jätä pursotukseen vähän. Jos haluat pursotella enemmän tee enemmän kuorrutetta.
  5. Koristele haluamallasi tavalla.

550340.jpg