Eli oikeastaan prinsessakakku, mutta kun tämä on mun miehen syntymäpäiväkakku. ONNEA!!!!

Hän pitää tuosta marsipaanista, kun on syntyjään Ruotsista. Jossa aika moni kakku oli päällystetty marsipaanilla kuuleman mukaan. Joten saamansa pitää. Nuo koristeet yrittävät esittää pupuja, heh heh   : ) , kokeiluja.

504106.jpg

Pohja:

  • 4  kananmunaa
  • 1½ dl  sokeria
  • 1 dl  vehnäjauhoja
  • 1 dl  perunajauhoja
  • 1 tl  leivinjauhetta

Kiisseli:

  • 2  keltuaista
  • 2 dl  maitoa
  • 2 tl  perunajauhoja
  • 1 ½ rkl  sokeria
  • 2 tl  vanilliinisokeria

Täyte:

  • appelsiinimehua (mä unohdin)
  • 2 ½ dl  Flora Vispiä TAI 2-3 dl kuohukermaa
  • 150 g-300 g vadelmahilloa (mä en mitannut + metsävadelmia laitoin lisäksi joukkoon)

Kuorrutus:

  • 250 g  marsipaania
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Kaada kakku voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 30-40 minuuttia.
  2. Sekoita kiisseliä varten kattilassa keltuaiset, maito, perunajauho ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Jäähdytä. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan siten, että päällimäiseksi tulee ohuin levy. Kostuta mehulla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Älä lisää sokeria, sillä vadelmahillo ja marsipaani ovat makeita.
  4. Levitä alimmalle kakkulevylle vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Nosta toinen levy päälle. Levitä sille kiisseli, vadelmahilloa ja hillon päälle keoksi kermavaahtoa. Nosta päällimmäinen levy päälle ja painele kantta reunoilta, niin keskelle syntyy kaareva kupoli. Levitä sen päälle ohut kerros kermavaahtoa.
  5. Kaaviloi marsipaanista ohut n. 2 mm:n paksuinen levy. Nosta kakun päälle. Tasoita pinta ja reuna.
  6. Koristele kakku.