Vanhempieni luona tein kanssa janssoninkiusausta. Hankin sinne sellaisen ravintolafilee-purkin, jonka laitoin kolmeen osaan. Yhdestä tein vanhemmille, yhden tein meille ja yksi jäi odottamaan jääkaappiin.

Ensimmäisen kerran kun tein janssoninkiusausta itse laitoin varmaan melkein koko ison purkin (olin vain nähnyt äidin käyttävän isosta purkista fileetä, mutta en tienyt kuinka paljon). Arvaatte varmaan miten siinä sitten kävi. Oli sitten kyllä niin suolaista, että meni roskikseen. Nykyisin kun kysyn onko ruoka liian suolaista vastaukseksi saan ettei niin suolainen kuin ensimmäinen janssoninkiusaus :))

Mä teen yleensä aina "aidosta" perunasta laatikot, etten käytä peruna-sipulisekoitusta pakasteesta. Mun mielestä tulee vaan paremman makuista. Kyllä mä välillä voin tehdä pakasteseoksesta, mutta todella harvoin.

573612.jpg

  • perunaa
  • sipulia
  • 1/3 purkista ravintolafileetä ja lientä
  • 2 prk Flora  kevyt ruokakermaa 7%
  • ripaus suolaa
  1. Kuori ja suikaloi perunat. Kuori ja hienonna (lohko) sipulit. Laita uunivuokaan. Hienonna fileet pienemmiksi. Lisää perunoiden joukkoon fileet, liemi ja suola. Sekoita. Lisää kerma. Laita 175 asteiseen uuniin alatasolle n. 2½ tunniksi.
  2. Tarjoile säilykepunajuuren ja salaatin kanssa.