Äidille äitienpäiväpöytään tein tällaisen suolaisen piirakan. Ohje on Valion.

589584.jpg

Pohja:

  • 75 g voita/marg. pehmeää
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaviiliä

Täyte:

  • 200 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 porkkana
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 ½ tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl tomaattisosetta

Kuorrutus:

  • 200 g sulatejuustoa
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  1. Sekoita rasvaan vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili, sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa tarpeettomasti, jotta taikina ei sitkistyisi. Anna taikina kovettua viileässä. (Mä taputtelin taikinan suoraan vuokaan ja sitten kovetin kylmässä.) Kauli taikina levyksi ja nosta uunivuoan (halk. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkana. Ruskista jauheliha kevyesti, lisää joukkoon sipulit ja porkkanaraaste. Hauduta hetki ja mausta. Levitä seos pohjalle.
  3. Kuumenna maito ja sulata siihen juusto. Anna jäähtyä hetki, lisää munat. Kaada seos täytteen päälle. Kypsennä 200 asteessa n. 20 min.