Näitä olen ajatellut tekeväni jo kauan. Monet ovat kanssa blogeissaan käyttäneet karamellejä leivontaan, miten erilaisemmin tavoin. En tiedä onko joku jo tällaisia tehnyt? Ohjeen nappasin postissa tulleen leivontamainoksen mukana, jossa olisi kerätty pikkuhiljaa leivontakansiota tai jotain sellaista.

Muffinit olivat todella hyviä! Näitä tehdään pian uudestaan! Oli niin pieni määrä!

680367.jpg

12 kpl

  • 100 g margariinia/voita
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • n.2½-3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 24 pehmeää toffeemakeista (esim. Dumle)
  • KORISTELUUN:
  • 50 g mantelikrokanttirouhetta (esim. Daim)
  • 1 dl kaakaotomusokeria
  • 1-2 rkl vettä
  • TARVIKKEET:
  • 12 paperivuokaa
  1. Säädä uuni 225 asteeseen. Laita paperivuoat pellille. (Minä laitoin paperivuoat muffinipellille -> pitää muotonsa ja lähtevät nätisti pois.)
  2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta, mutta älä anna sen kiehua. (Minä sulatin rasvan ja kaadoin maidon vain päälle ja pois levyltä.)
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiva-aineseos ja rasva-maitoseos vaahtoon vuorotellen vähän kerrallaan. Siivilöi kuiva-aineet taikinaan! Taikina ei ollut mitään paksua.
  4. Täytä paperivuoat taikinalla 3/4 osaan kustakin vuoasta. Laita jokaiseen vuokaan kaksi toffeemakeista.
  5. Paista uunin keskiosassa n. 10-15 minuuttia, kokeille tikulla. Anna muffinien jäähtyä.
  6. Sekoita kaakaotomusokeri ja vesi. Koristele muffinit tomusokerikuorrutteella ja ripottele päälle mantelikrokanttirouhetta. Jos pidät runsaammasta kuorrutteesta, tee sitä eimerkiksi kaksi- tai kolminkertainen määrä.
  7. Muffineihin sopivat monenlaiset karamellit. Kokeile vaikkapa raikasta minttutoffeeta tai -suklaata. Voit kokeilla vaikka kahvinmakuisia karamellejä.