Tein pitkästä  aikaan lasagnea viikolla. Isäntä oli innoissaan kun tuli kotia, kun näki lasagnen uunissa. Syödessään hän kommentoi heti, että tämä onkin kevyt versiota. Vähän jätkä oli pettynyt kun luuli saavansa oikeaa lasagnea mutta saikin kevyt versiota. Mutta kyllä se tuli syötyä. Ohje on painonvartijoiden vähän muunneltuna.

734855.jpg

  • 400 g paistijauhelihaa
  • 2 isoa sipulia (mä laitoin enemmän)
  • (4-5 valkosipulinkynttä)
  • 4 porkkanaa
  • 4 dl Raguletto sipuli-tomaattipastakastiketta tai vastaavaa
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
  • aromisuolaa
  • tabascoa
  • chilimaustetta
  • VALKOKASTIKE:
  • 1 l rasvatonta maitoa
  • 6 rkl maizena vaaleaasuurustetta tai vehnäjauhoja
  • 2 dl raejuustoa
  • 1 kasviliemikuutio
  • (suola)
  • jauhettua valkopippuria
  • täysjyvälasagnelevyjä
  • 1 dl juustoraastetta (rasvaa enentään 15 %)
  • vuoan voiteluun tilkka öljyä
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Paahda jauheliha, sipulit ja porkkanaraaste paistokasarissa. Kaada joukkoon pastakastike, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Kuumenna ja anna hautua n. 5 minuuttia. Tarkista maku.
  3. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa. Vatkaa sekaan suuruste. Keitä pari minuuttia ja nosta sivuun. Sekoita joukkoon kasviliemikuutio, raejuusto ja valkopippuri. Tarkista maku lisää tarvittaessa suola. Jos käytät vehnäjauhoja, sekoita ne jo alussa kylmään maitoon.
  4. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka.
  5. Laita pari kauhallista jauhelihakastiketta vuoan pohjalle. Lado sen päälle lasagnelevyjä. Laita muutama kauhallinen jauhelihakastiketta levyjen päälle. JHLkastikkeen päälle valkokastiketta muutama kauhallinen. Tuliko mulle n. 4 lasagnelevykerrosta. Viimeisten lasagnelevyjen päälle tulee vain valkokastiketta, levitä niin, että kaikki lasagnelevyt peittyvät. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  6. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa n. tunnin ajan.