Tätä tein eilen. Meidän makuun saisi olla enemmän sokeria, mutta ihan hyvää oli silti. Kokeilin toisenkin johon laitoin makeutusainetta, mutta sitä ei olla vielä maistettu. Ohje on helppo, nopea ja vähärasvainen. Ohje on painonvartijoiden.

Mä tein piirakan irtopohjavuoassa jonka pohjan vuorasin leivinpaperilla ja reunat öljysin kevyesti.

Tein toisen piirakan, josta tein makeamman. Siihen lisäsin 1 dl makeutusjauhetta. Tuosta normaalisokerista jätin ½ dl ripoteltavaksi piirakan pinnalle. Tämä versio alkoi olla parempaa. Minä ainakin olen tällainen makuri eli pidän makeasta todella paljon. Ja mulla taisi olla tässä versiossa vähän enemmän marjojakin pinnalla.

778677.jpg

12 ann.

  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ tl vanilliinisokeria
  • 1 dl hedelmämehua
  • PINNALLE:
  • 2-3 dl mustikoita tai muita marjoja
  1. Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää rypsiöljy sekä vehnäjauho, johon suola, leivinjauhe, vanilliinisokeri on sekoitettu. Lisää mehu ja sekoita aineet varovaisesti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina piirakkavuokaan (halk. 25 cm) tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele mustikat pinnalle.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.