Jääkaapissa oli kermaviili menossa vanhaksi, joten siitä piti keksiä jotakin. Valiolla on tällainen mehevä tiikerikakun ohje. Näitä tein sitten samantien kaksi kun uuniin mahtui. Toisen vein äidille ja toinen jäi kotiin.

710220.jpg

  • 200 g margariinia/voita
  • 2 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vanilliinisokeria
  • 1 dl kermaviiliä
  • TUMMATAIKINA:
  • 1½-2 dl kaakaojauhetta
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
  2. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
  3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
  4. Lisää osa jauhoseoksesta ja kermaviili taikinaan. Sekoita joukkoon loput jauhoista.
  5. Ota 1/3 taikinasta erikseen. Lisää siihen kaakaojauhe.
  6. Kaada puolet vaaleasta taikinasta voideltuun ja jauhotettuun 1,5 l rengasvuokaan, väliin tumma taikina ja päälle loppu vaalea taikina. Sekoita taikinaa haarukalla niin, että kerrokset sekoittuvat osittain.
  7. Paista 175 asteessa alatasolla n. 1 tunti.