Anoppi tuli kylään. Viimeksi nähty kaksi vuotta sitten meidän häissä! Leivoin voisilmäpullia, Maijan maustekakkua, sämpylöitä ja katkispiirakan.

Kaikki piirakka meni ja mä unohdin tietenkin ottaa kuvan.

Piirakkavuoka halk n. 27 cm

  • Pohja:
  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl vettä
  • Täyte:
  • 1 sipuli
  • tilkka öljyä
  • 350 g katkarapuja
  • hyppysellinen sitruunapippuria
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 3 maustemittaa suolaa (vähänatriumista)
  • 3 maustemittaa aromisuolaa
  • ½ dl tilliä hienonnettuna
  • juustoraastetta
  1. Nypi voi, jauhot ja suola sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Freesaa tilkassa öljyä pannulla. Sulata ja valuta katkaravut. Yhdistä sipuli ja ravut sekä sitruunapippuri. Levitä seos piirakkavuokaan. Riputtele päälle hienonnettu tilli. Yhdistä kermaviili, munat ja suolat. Kaada vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.