Mulla on niitä kesäkurpitsantaimia ja niistä tulee riittävästi kesäkurpitsaa. Piti miettiä mitä niistä alkaisi tekemään, niin kokeilin tällaista ohjetta Ruokalan sivuilta. Kakku oli mehevä ja  hyvää ilman kuorrutettakin. Tämäkin kakku matkasi pohjanmaalle.

802785.jpg

  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kaardemummaa
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta (cacao)
  • 1 dl kermaa
  • 100 g voita sulana
  • 4 dl kesäkurpitsaa raasteena
  • KUORRUTE:
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl suklaalastuja
  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet. Raasta kesäkurpitsa ja sekoita kuivien aineiden joukkoon. Lisää munavaahtoon vuorotelle kuivat aineet, kerma ja voi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 35 min. (Mulla meni kyllä se tunti kun paistoin alatasolla.)
  2. Yhdistä tuorejuusto ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi. Päällystä kakku. Koristele suklaalastuilla.