Kokeilin kesäkurpitsoista tällaista ohjetta. Ohje on Finfoodin sivuilta. Mä jätin kokonaan kaardemumman pois. Mun mielestä ei tarvittu, kun sitruuna antoi jo hyvän maun.

837517.jpg

  • 2 l kuorittua ja paloiteltua kesäkurpitsaa
  • ½ dl vettä
  • 2 struunan raastettua kuorta ja mehua
  • ½ kg sokeria
  • ½ tl kaardemummaa
  • n. 1 rkl sitruunahappoa (apteekista)
  1. Mittaa kattilaan kesäkurpitsat, vesi ja sitruunamehu. Keitä kunnes kurpitsapalat pehmenevät.
  2. Lisää sitruunankuori ja soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää sokeri ja kaardemumma. Keitä 45 minuuttia. Lisää sitruunahappo ja sekoita.
  4. Tölkitä kuumana kuumiin tölkkeihin. Jäähdytä. Säilytä viileässä.