Kokeilin kesäkurpitsoista tällaista ohjetta. Ohje on Finfoodin sivuilta. Mä jätin kokonaan kaardemumman pois. Mun mielestä ei tarvittu, kun sitruuna antoi jo hyvän maun.
- 2 l kuorittua ja paloiteltua kesäkurpitsaa
- ½ dl vettä
- 2 struunan raastettua kuorta ja mehua
- ½ kg sokeria
- ½ tl kaardemummaa
- n. 1 rkl sitruunahappoa (apteekista)
- Mittaa kattilaan kesäkurpitsat, vesi ja sitruunamehu. Keitä kunnes kurpitsapalat pehmenevät.
- Lisää sitruunankuori ja soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää sokeri ja kaardemumma. Keitä 45 minuuttia. Lisää sitruunahappo ja sekoita.
- Tölkitä kuumana kuumiin tölkkeihin. Jäähdytä. Säilytä viileässä.
Kommentit