Keäkurpitsan tuhoamista.

Aika nestepitoista tuli. Ei taitanut tuo peruna oikein imeä nestettä tällä kertaa ja muutenkin kesti kauan kypsyä.

859743.jpg

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 300-400 g paistijauhelihaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio (vähäsuolainen ja -rasvainen)
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl aromisuolaa
  • rouh. mustapippuria
  • 800 g perunaa
  • 500 g kesäkurpitsaa/munakoisoa
  • VALKOKASTIKE:
  • 6 dl rasvatonta maitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • kasvisliemikuutio
  • suolaa
  • jauh. valkopippuria
  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Paista jauheliha ilman rasvaa pinnoitetulla paistinpannulla. Lisää sipulit ja kuullota.
  3. Lisää jauhelihan joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä n. 25 min.
  4. Sekoita maito ja jauhot keskenään pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Mausta kastike.
  5. Kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi kesäkurpitsa.
  6. Laita uunivuokaan kerroksittain jauhelihaseosta sekä peruna- ja kesäkurpitsaviipaleita. Kaada valkokastike päälle.
  7. Kypsennä 200 asteessa n. tunti ja 175 asteessa n. tunti. Nopeammin kypsyy jos perunaviipaleet keittää suolalla maustetussa vedessä n. 8 minuuttia ja valuttaa hyvin.