Keäkurpitsan tuhoamista.
Aika nestepitoista tuli. Ei taitanut tuo peruna oikein imeä nestettä tällä kertaa ja muutenkin kesti kauan kypsyä.
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 300-400 g paistijauhelihaa
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio (vähäsuolainen ja -rasvainen)
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl suolaa
- 2 tl aromisuolaa
- rouh. mustapippuria
- 800 g perunaa
- 500 g kesäkurpitsaa/munakoisoa
- VALKOKASTIKE:
- 6 dl rasvatonta maitoa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- kasvisliemikuutio
- suolaa
- jauh. valkopippuria
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Paista jauheliha ilman rasvaa pinnoitetulla paistinpannulla. Lisää sipulit ja kuullota.
- Lisää jauhelihan joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä n. 25 min.
- Sekoita maito ja jauhot keskenään pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Mausta kastike.
- Kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi kesäkurpitsa.
- Laita uunivuokaan kerroksittain jauhelihaseosta sekä peruna- ja kesäkurpitsaviipaleita. Kaada valkokastike päälle.
- Kypsennä 200 asteessa n. tunti ja 175 asteessa n. tunti. Nopeammin kypsyy jos perunaviipaleet keittää suolalla maustetussa vedessä n. 8 minuuttia ja valuttaa hyvin.
Kommentit