Ai niin tällaisen kakun tein kanssa kun anoppi tuli kylään. Jotain piti keksiä kun on tuo marjapensas, jotta kaikki ei mene harakaoiden/rötöjen suuhun. Ohje on ollut Turun Sanomissa 2004.

Mä tein pohjan vain puolikkaana, kun tulee muuten aika paksu. Pohjan saisi mun mielestä kostuttaakin jollakin vaalealla mehulla hieman. Kerman sijasta käytin Flora vispiä 2½ dl ja lisäsin yhden liivaatteen lisäksi. Mousseen lisäsin 1 tl vanilliinisokeria. Pintahyytelöön laitoin osa vedestä mehuna. Irtopohjavuoan pohjalle laitoin leivinpaperin ja reunat voitelin.

838516.jpg

  • Pohja:
  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • Mousse:
  • 2 dl mustaherukkasosetta
  • 1½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 liivatelehteä
  • Pintahyytelö:
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 1 rkl mustaherukkasosetta
  • Koristeluun:
  • marjoja
  • suklaakoristeita
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon siivilöidyt jauhot varovasti sekoittaen. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessäö. Kuumenna ½ dl mustaherukkasoseesta ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Yhdistä vaahdot, loppu sose ja liivateseos. Kaada seos jäähtyneen kakkupohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehahtaa uudestaan. Lisää sose ja vala hyytelöstä kuorrutus hyytyneen moussen pinnalle. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele marjoilla ja suklaakoristeilla. Voisihan pinnalle pursottaa vielä vaikka hieman kermaakin.