Luulin tehneeni samalla ohjeella tämän piirakan kuin syksyllä kun anoppi tuli kylään, mutta en ollutkaan. Hyvää tämäkin silti oli.

1221293.jpg

  • POHJA:
  • 100 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • TÄYTE:
  • purjoa (50 g)
  • tilkka öljyä
  • 200 g katkarapuja
  • ½ dl hienonnettua tilliä
  • 3 munaa
  • 1½ dl kevytkermaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 100 g juustoraastetta
  1. Nypi voi ja jauhot + suola sekaisin.
  2. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele piirakkavuoka.
  4. Vuoraa vuoan reunat ja pohja taikinalla.
  5. Leikkaa purjo kahtia ja pese hyvin (multa pois) ja valuta.
  6. Leikkaa pieniksi ja kuullota tilkassa öljyä kypsäksi paistinpannulla.
  7. Sulata katkaravut ja valuta. Sekoita purjon kanssa ja kaada piirakan pohjalle.
  8. Hienonna tilli ja ripottele katkarapujen päälle.
  9. Yhdistä kerma ja munat. Kaada piirakan päälle.
  10. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  11. Paista 200 asteessa n. 35 min.