Luulin tehneeni samalla ohjeella tämän piirakan kuin syksyllä kun anoppi tuli kylään, mutta en ollutkaan. Hyvää tämäkin silti oli.
- POHJA:
- 100 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
- 1/4 tl suolaa
- TÄYTE:
- purjoa (50 g)
- tilkka öljyä
- 200 g katkarapuja
- ½ dl hienonnettua tilliä
- 3 munaa
- 1½ dl kevytkermaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 100 g juustoraastetta
- Nypi voi ja jauhot + suola sekaisin.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
- Voitele piirakkavuoka.
- Vuoraa vuoan reunat ja pohja taikinalla.
- Leikkaa purjo kahtia ja pese hyvin (multa pois) ja valuta.
- Leikkaa pieniksi ja kuullota tilkassa öljyä kypsäksi paistinpannulla.
- Sulata katkaravut ja valuta. Sekoita purjon kanssa ja kaada piirakan pohjalle.
- Hienonna tilli ja ripottele katkarapujen päälle.
- Yhdistä kerma ja munat. Kaada piirakan päälle.
- Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista 200 asteessa n. 35 min.
Kommentit