Tästä kuivakakusta taisi tulla meidän lemppari. Ohjeen sain pomoltani.

Mä tein tuon kuorrutteen vähän isommaksi, kun muuten kermaa olisi jäännyt niin pieni nokko pohjalle. Ja mä kun tein taas kaksi niin yhdestä purkista tuli kahteen kuorrute. Mä laitan sen määrän sulkuihin. 

1221281.jpg

200 g rasvaa

4 dl sokeria

3 munaa

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1 tl suolaa

6 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl maitoa

1 ½ dl mantelirouhetta

KUORRUTE:

0,8 dl kermaa (1 dl)

2 rkl sokeria (2½ rkl)

250 g tomusokeria (312 g)

6 rkl rasvaa sulana (7½ rkl)

Rasva ja sokeri vaahdotetaan.

Munat lisätään yksitellen hyvin sekoittaen.

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan.

Lopuksi maito.

Taikina täyttää 2 l vuoan, joka on voideltu ja korppujauhotettu.

Paista 175 asteessa. 45-50 min.

Jäähdytä.

Kerma ja sokeri kiehautetaan ja jäähdytetään.

Tomusokeri lisätään sihdin läpi.

Sitten sularasva.

Levitetään kakun päälle. Koristele esim. mantelirouheella tai kirsikoilla tai muulla hyvällä.

Kakku on parhaimmillaan 2-3 päivän kuluttua.