1266857.jpg

Tämä on perunaleivosta. Ohje on uusimmasta Yhteishyvä-lehdestä (02/08). Aika rommiselta maistui aluksi, mutta kylmänä ei niinkään enää. Ajattelin, että rommin voisi korvata jollakin mehulla esim. omenamehu voisi olla hyvä. Lapset eivät varmaankaan pidä alkuperäisestä versiosta. Mä käytin muuten tummaa rommia, olisikohan pitänyt käyttää vaaleaa? Ohjeen laitan myöhemmin.

1266862.jpg

  • POHJA:
  • 4 keskikok. perunaa
  • 200 g margariinia/voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl rommia
  • 1 dl siirappia
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta ( mä laitoin pikkaisen vähemmän)
  • KUORRUTUS:
  • 50 g margariinia/voita
  • 2 rkl maitoa
  • 1 tl rommia
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta (taas vähän vähemmän laitoin)
  • KORISTELUUN:
  • esim. suklaaströsseleitä
  1. Keitä perunat kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja raasta hienoksi.
  2. Kuumenna uuni 175 asteiseksi.
  3. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat koko ajan sekoittaen. Lisää perunaraaste, siirappi ja rommi joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
  4. Levitä seos voideltuun ja korppujauhotettuun (mä laitoin leivinpaperin) suorakaiteen muotoiseen vuokaa (n. 25 x 35 cm). Paista n. 25 min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
  5. Sulata kuorrutetta varten rasva. Lisää joukkoon maito, rommi, sokerit ja kaakaojauhe sekoita tasaiseksi. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Leikkaa ruudukoiksi tai haluamallasi tavalla esim. piparimuotilla tai kolmioita ym.