Olen jo tovin kuolannut ja haaveillut Ullan Unelmakakut kirjaa. En vain ole raaskinut sitä ostaa. Viimein ostin sen perjantaina. Sieltä tein heti tämän kakun. Vaikutti jännältä. Tein heti kaksi. Toisen vein mieheni veljelle, joka täytti pyöreitä (Kiitos Sarille tarjoilusta, täytekakku oli todella hyvää!). Toisen teín omalle äidille.

Oli hyvää. Ajattelin ensin, että tulee varmaan äklön makee, kun oli kolmea suklaata. Tuorejuusto raikasti jutun.

1551065.jpg

1551080.jpg

Tässä nyt olisi tämä ohje. Ohje löytyy kirjasta s.145

  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 175 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g maitosuklaatam (Mulla oli vain 75 g suklaata, sekin riitti)
  • TÄYTE:
  • 200 g appelsiinituorejuustoa TAI 200 g maustamatonta tuorejuustoa + 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 100 g valkosuklaata 
  • 2 liivatelehteä
  1. Vatkaa munta ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti käsin sekoittaen. Lisää lopuksi pehmitetty voi ja sulatetut suklaat. Voitele ja jauhota rengasvuoka ja kaada massa vuokaa.
  2. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 50-60 min.
  3. Anna kakun jäähtyä ja kumoa alustalle.
  4. Kun kakku on jäähtynyt kunnolla leikkaa kakku kahtia vaakasuorassa. Vuoraa rengasvuoka kelmulla.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Sulata liivatelehdet 2 rkl:ssa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  6. Laita kakun kansiosa rengasvuoan pohjalle ja lisää täyte. Laita pohjaosa päälle ja siirrä hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
  7. Kumoa kakku. Päälle voit sihdata vaikka tomusokeria.