Toinen kakku, jonka tein äidille.

Ohje on Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta (s. 110). Vähän muuttelin ohjetta

1651404.jpg

Pohja:

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pohjan täyte:

  • vadelmamarmeladia ja mansikkahilloa

Hyydytetäyte:

  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 600 g mansikka-appelsiinijogurttia
  • 2 tlk ananaspaloja tai -murskaa tai persikkaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 10 liivatelehteä
  • 1 dl ananaslientä
  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa n. 6-8 min.
  3. Sirottele leivinpaperipalan päälle sokeria ja kumoa pohja siihen. Jäähdytä hetki. Levitä täyte sille ja rullaa napakaksi rullalle. Leikkaa n. 2 cm:n paloiksi.
  4. Vuoraa pyöreä kulho kelmulla ja aseta palat kulhon sisälle tasaisesti.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike napakaksi. Sekoita keskenään jogurtti, sokerit ja ananas. Lisää vaahdotettu vaniljakstike varovasti.
  6. Kiehuta ananasmehu, purista liivatteista vesi pois ja liota ne mehuun. Sekoita tasaiseksi. Kaada liiveteseos ohuena nauhana täyteeseen. Kaada täyte vuokaan. Vuoraa vuoka kelmulla. Anna hyytyä yön yli kylmässä.
  7. Kumoa tarjoiluastialle. Koristele tuoreilla mansikoilla