Toinen kakku, jonka tein äidille.
Ohje on Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta (s. 110). Vähän muuttelin ohjetta
Pohja:
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Pohjan täyte:
- vadelmamarmeladia ja mansikkahilloa
Hyydytetäyte:
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 600 g mansikka-appelsiinijogurttia
- 2 tlk ananaspaloja tai -murskaa tai persikkaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- ½ dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 10 liivatelehteä
- 1 dl ananaslientä
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa n. 6-8 min.
- Sirottele leivinpaperipalan päälle sokeria ja kumoa pohja siihen. Jäähdytä hetki. Levitä täyte sille ja rullaa napakaksi rullalle. Leikkaa n. 2 cm:n paloiksi.
- Vuoraa pyöreä kulho kelmulla ja aseta palat kulhon sisälle tasaisesti.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike napakaksi. Sekoita keskenään jogurtti, sokerit ja ananas. Lisää vaahdotettu vaniljakstike varovasti.
- Kiehuta ananasmehu, purista liivatteista vesi pois ja liota ne mehuun. Sekoita tasaiseksi. Kaada liiveteseos ohuena nauhana täyteeseen. Kaada täyte vuokaan. Vuoraa vuoka kelmulla. Anna hyytyä yön yli kylmässä.
- Kumoa tarjoiluastialle. Koristele tuoreilla mansikoilla
Kommentit