Innostuin kokeilemaan tätä piirakkaa. Ensin piti tehdä raparperistä mutta olivat ehtineet jo kuivumaan. Joten tein sitten aivan alkuperäisen ohjeen mukaan. Ohje on Sunnuntain.

Tein piirakan syntymäpäiväksi saamaani vuokaan. Piirakka oli maukkaan makuista.

1769390.jpg

  • POHJA:
  • 300 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • TÄYTE:
  • 5 (n. 850 g) omenaa tai 3 dl puolukkaa
  • 2 prk Sunnuntain Sitruuna-tuorejuustoa
  • 1 dl kasvisrasvasekoitetta
  • 2 tl vanilliinisokeria (lisäsin tämän itse)
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (35x40 cm).
  4. Kuori ja lohko omenat.
  5. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. Asettele omenalohkot täytteen päälle.
  6. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.