Piirakka on tehty 29 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaa.

1925485.jpg

  • POHJA:
  • 300 g voita
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja (osan vehnäjauhoista korvasin perunamuussijauheella 1 pss, 135 g)
  • 1 ½ dl kylmää vettä
  • TÄYTE:
  • 1 rss (400 g) jauhelihaa
  • 2 pientä sipulia hienonnettuna
  • ½ aurajuustosta
  • mausteita (paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa, aromisuolaa)
  • Tomaattisiivuja
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • Juustoraastetta
  1. Voitele piirakkavuoka.
  2. Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina suoraan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kovettumaan jääkaappiin.
  3. Ruskista jauheliha ja sipulit. Mausta seos. Levitä piirakkapohjalle.
  4. Murenna aurajuusto päälle. Lisää päälle tomaattiviipaleet.
  5. Sekoita keskenään kermaviili, maito ja kananmunat ja mausta seos. Kaada piirakan päälle. Lopuksi lisää pinnalle juustoraaste.
  6. Paista 200 asteessa kunnes piirakka on kypsä ja saannut kauniin värin pinnalle.