Piirakka on tehty 29 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaa.
- POHJA:
- 300 g voita
- 4 ½ dl vehnäjauhoja (osan vehnäjauhoista korvasin perunamuussijauheella 1 pss, 135 g)
- 1 ½ dl kylmää vettä
- TÄYTE:
- 1 rss (400 g) jauhelihaa
- 2 pientä sipulia hienonnettuna
- ½ aurajuustosta
- mausteita (paprikajauhetta, mustapippuria, suolaa, aromisuolaa)
- Tomaattisiivuja
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- Juustoraastetta
- Voitele piirakkavuoka.
- Nypi voi ja jauhot sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina suoraan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kovettumaan jääkaappiin.
- Ruskista jauheliha ja sipulit. Mausta seos. Levitä piirakkapohjalle.
- Murenna aurajuusto päälle. Lisää päälle tomaattiviipaleet.
- Sekoita keskenään kermaviili, maito ja kananmunat ja mausta seos. Kaada piirakan päälle. Lopuksi lisää pinnalle juustoraaste.
- Paista 200 asteessa kunnes piirakka on kypsä ja saannut kauniin värin pinnalle.
Kommentit