Ohje on Pirkka-lehdestä 5/2003

Ohjeessa käskettiin levittää appelsiinimarmeladi pohjan väliin yhdeksi kerrokseksi. Huomasin paremmaksi sekoittaa marmeladi kokonaan pohjataikinan joukkoon, kun sitä ei  olisi saannut levitettyä tasaisesti muuten. 

1925466.jpg

  • 5 munaa
  • 3 ½ dl sokeria
  • 225 g voita tai margariinia
  • 1 appelsiini raastettu kuori
  • 1 ½ rkl vanilliinisokeria
  • 6 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 ½ dl vispikermaa (mä käytin ihan maitoa)
  • TÄYTE:
  • 1 tlk (300 g) appelsiinimarmeladia
  • SOKERIVESIKUORRUTUS:
  • 5 dl tomusokeria
  • n. 4 rkl vettä (osana käytin appelsiinimehua)
  • KORISTERAIDAT:
  • ½ dl kaakaotomusokeria
  • n. 2 tl vettä
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu ja jäähtynyt rasva, raastettu kuori ja vanilliinisokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan sihdin läpi vuorotellen kerman kanssa.
  2. Levitä puolet taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä taikinan päälle appelsiinimarmeladi. levitä loppu taikina marmeladikerroksen päälle. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla n. 15 minuuttia.
  3. Jäähdytä pohja.
  4. Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi levitettäväksi tahnaksi. Sekoita kaakaotomusokeri ja vesi.
  5. Levitä sokerivesikuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Tee kaakaokuorrutteella samansuuntaisia pitkittäisiä raitoja valkoiseen kuorrutteeseen. Vedä lopuksi terävällä veitsellä tai hammastikulla viivoja poikittain, jotta marmorikuvio syntyy. Anna jahmettyä muutama tunti.
  6. Paloittele esim. 4x4 cm:n paloiksi.