Ohje on Pirkka-lehdestä 5/2003
Ohjeessa käskettiin levittää appelsiinimarmeladi pohjan väliin yhdeksi kerrokseksi. Huomasin paremmaksi sekoittaa marmeladi kokonaan pohjataikinan joukkoon, kun sitä ei olisi saannut levitettyä tasaisesti muuten.
- 5 munaa
- 3 ½ dl sokeria
- 225 g voita tai margariinia
- 1 appelsiini raastettu kuori
- 1 ½ rkl vanilliinisokeria
- 6 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 ½ dl vispikermaa (mä käytin ihan maitoa)
- TÄYTE:
- 1 tlk (300 g) appelsiinimarmeladia
- SOKERIVESIKUORRUTUS:
- 5 dl tomusokeria
- n. 4 rkl vettä (osana käytin appelsiinimehua)
- KORISTERAIDAT:
- ½ dl kaakaotomusokeria
- n. 2 tl vettä
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu ja jäähtynyt rasva, raastettu kuori ja vanilliinisokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan sihdin läpi vuorotellen kerman kanssa.
- Levitä puolet taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä taikinan päälle appelsiinimarmeladi. levitä loppu taikina marmeladikerroksen päälle. Paista 200 asteessa toiseksi alimmalla tasolla n. 15 minuuttia.
- Jäähdytä pohja.
- Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi levitettäväksi tahnaksi. Sekoita kaakaotomusokeri ja vesi.
- Levitä sokerivesikuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Tee kaakaokuorrutteella samansuuntaisia pitkittäisiä raitoja valkoiseen kuorrutteeseen. Vedä lopuksi terävällä veitsellä tai hammastikulla viivoja poikittain, jotta marmorikuvio syntyy. Anna jahmettyä muutama tunti.
- Paloittele esim. 4x4 cm:n paloiksi.
Kommentit