Innostuin tekemään tällaisen kakun vanhemmilleni ja pienemmän itsellemme. Pienempään tein vain puolikkaan taikinan.

Kävihän mulla taas pieni mokakin. Tuohon suklaatäytteeseen piti laittaa vettä kanssa ja sen mä unohdin. Ihmettelin kun tein kakkua, että on se kumma kun ei tummataikina leviä lainkaan niin hyvin kuin vaalea :)) Jossain vaiheessa sekin asia valkeni mulle. Ohjeen olin kyllä lukenut aluksi huolella, mutta en tajua miksen vettä sitten tehdessä huomannut. Ehkä on puusilmät ;)

Kakku oli aika makeaa. Rinnalla olisi voinut tarjota vaikka jotain kirpeää marjakastiketta esim. vadelma.

Ohje on otettu Ihana Suklaa-kirjasta s.74.

2086734.jpg

  • KEKSIPOHJA:
  • 225 g Digestive-keksejä hienoksi murennettuna
  • 3 rkl kaakaojauhetta siivilöitynä
  • 2 rkl ruskeaa sokeria (mä käytin ruokosokeria, mutta tavallinen sokeri varmana käy)
  • 90 g voita sulatettuna
  • TÄYTE:
  • 750 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g hienoa sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 erityisen isoa munaa
  • 150 g taloussuklaata sulatettuna ½ dl veden kanssa
  1. Sekoita keskenään kaksimuru, kaakao ja sokeri. Kaada päälle sulatettu voi ja sekoita haarukalla. Painele seos tasaisesti rengasvuoan pohjalle. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
  2. Paista 180 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä pohja. Alenna uuninlämpö 160 asteeseen.
  3. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella isossa kulhossa. Jatka sekoittamista ja lisää sokerit vähitellen. Lisää munat yksitellen, vatkaa vain sen verran, että munat sekoittuvat.
  4. Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon. Lisää toiseen sulatettu suklaa ja vesi.
  5. Kaada hiemen alle puolet vaalesta taikinasta vuoan keskelle. Liikuttele vuokaa siten, että taikina peittää tasaisesti koko keksipohjan. Kaada varovasti hieman alle puolet suklaataikinasta vaalean taikinan keskelle ja anna levitä itsekseen.
  6. Lisää kerroksia vuorotellen. Käytä joka kerta n. puolet taikinasta kunnes taikinat loppuvat; viimeisenä vaalea. Vaaleita kerroksia pitäisi olla neljä (4) ja tummia kolme (3).
  7. Laita uunin alimmalle tasolle astiaan kuumaa vettä ja aseta juustokakku ritilälle sen yläpuolelle. Paista 1 tunti  ja 10 minuuttia tai kunnes keskustan vaalea taikina on hyytynyt. Suklaataikina tiivistyy jäähtyessään.
  8. Ota kakku uunista. Irrottele kakkua veitsellä vuoan reunoista. Anna jäähtyä vuoassa.
  9. Asettele tarjolle. Pidä huoneenlämmössä tunnin ajan ennen tarjoamista.

Tällainen raidoitus tuli tekemääni kakkuun.

2086740.jpg

Olin ottanut kuvan kirjassa olleesta kuvasta, jossa näytetään raidoituksen teko ja valmiin kakun raidoitus. Mutta unohdin siirtää sen galleriaan ja nyt kuva on toisella koneella. Ja nyt kone ei suostu muodostamaan langatonta yhteyttä. Kuva tulee myöhemmin.

EDIT; Nyt sain kuvan siirrettyä. Eli tuossa on kuvattu miten raidat valmistetaan. Ja valmiin kakun raidoitus.

2090021.jpg