Tämän kakun tein puolestaan omalle isälle isänpäiväksi.

Piti noita hankkimiani shakkivuokia kokeille. Ja tällä kertaa en tehnyt kummallekin isälle samanlaisia kakkuja, jotta sain blogiin jotain uusia juttuja ;) Ja koristeluun käytin kanssa hankkimiani painokuviomuotteja.

Kakusta tuli todella korkea (n. 12 cm). Seuraavaksi kun teen, puolitan suosiolla tuon pohjaohjeen. Laitoin sulkuihin puolitetun ohjeen valmiiksi ;)

2049949.jpg

2049953.jpg

  • POHJA:
  • 250 g voita (125 g)
  • 6 ½ dl sokeria (3 1/4 dl)
  • 3 munaa (1 ½)
  • 2 tl vanilliinisokeria (1 tl)
  • 10 dl vehnäjauhoja (5 dl)
  • 1 ½ rkl leivinjauhetta (2 ½ tl)
  • 5 dl maitoa ( 2 ½ dl)
  • 100 g tummaa suklaata (50 g ) ( mä käytin ½ maito- ja ½ tummaasuklaata)
  • SOKERICRÈME:
  • 250 g voita
  • 1 pkt (500g) tomusokeria
  • 2 rkl maitoa
  • 1 rkl vanilliinisokeria
  • 5-6 rkl kaakaojauhetta
  • KOSTUTUS:
  • 1 ½ dl maitoa tai muuta nestettä (3/4 dl)
  1. Vaahdota voi aj sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen maito ja kuivat aineet joukkoon. Jaa taikina kahtia. Lisää toiseen puoleen sulatettu suklaa. Laita taikinat omiin pursotuspusseihin.
  2. Voitele vuoat. Pohjia tulee aina kaksi samanlaista ja yksi erilainen esim. 2 x tumma-vaalea-tumma ja 1 x vaalea-tumma-vaalea. Vuokasarjassa tulee erottelija mukana.
  3. Paista pohjia uunin alatasolla 175 asteessa n. 30 minuuttia. Jäähdytä pohjat.
  4. Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää ½ siivilöidystä tomusokeri-kaakaosta ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maito, vanilliinisokeri ja loput siivilöidystä tomusokeri-kaakaosta. Sekoita tasaiseksi.
  5. Laita toinen samanlaisista pohjista kakkuvadille. Kostuta hieman ja laita cremèä väliin. Sitten yksinäinen pohja-kostutus-täyte ja lopuksi viimeinen pohja ja kostutus. Sitten vain koristelemaan kakku haluamallaan tavalla.