Tällaisen kakun tein appi-ukolla isänpäiväksi.

Ohje on Parhaat leivonnaiset-kirjasta.

Tämä kakku ei ole mitenkään niin kovasti koristeltu. On jo muutenkin näyttävä.

2049942.jpg

  • POHJA:
  • 6 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl vettä
  • 1 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhoja
  • (1 ½ tl leivinjauhetta) lisäsin tämän, kun ohjeessa ei ollut
  • TÄYTE JA KORISTELU:
  • 400 g margariinia tai voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 4 dl  vaniljaikiisseliä
  • vanilliinisokeria tai kaakaolikööriä
  • 150 g taloussuklaata (½ maito- ja ½ tummaasuklaata)
  • paahdettuja manteli- tai pähkinälastuja
  1. Vuoraa 30x40 cm:n kokoinen uunipellin ja pyöreän, halk. n. 24-26 cm:n kokoinen vuoan pohjat leivinpaperilla.
  2. Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Yhdistä keskenään jauhot.
  3. Vatkaa kovaksi vaahdoksi keltuaiset, 1 dl sokeria, suola ja vesi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Yhdistä keltuaisvaahtoon jauhot siivilöiden. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti sekoittaen.
  4. Kaada 1/3 osa taikinasta kakkuvuokaan ja loput uunipellille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 6-8 minuuttia.
  5. Anna pyöreän kakkupohjan jäähtyä vuoassaan hetki ennen sen kumoamista. Kumoa uunipellillä ollut pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi. Anna pohjan jäähtyä vuoalla peitettynä.
  6. Sekoita täytettä varten voi tomusokerin kanssa tasaiseksi. Lisää voihin pienissä erissä vaniljakiisseliä koko ajan vatkaten. Mausta vanilliinisokerilla tai liköörillä. Ota erilleen 1/3 osaa kreemiä. Sulata suklaa ja anna hetki jäähtyä. Vatkaa 1/3 osan joukkoon.
  7. Nosta pyöreä kakkupohja kakkuvadille. (Halutessa voi hieman kostuttaa pohjaa.) Levitä sille hieman suklaakiisseliä. Levitä vaalea voikiisseli suorakaiteisen pohjan päälle ja leikkaa se 4 cm:n levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa Yksi suikale poikittain kahtia.
  8. Kääri toinen lyhyistä pätkistä rullalle ja laita keskelle kakkupohjaa. Kierrä sen jälkeen muut suikaleet spiraalimaisesti sen ympärille. Levitä loppu suklaakiisseli reunoille. Ja koristele reuna lopuksi paahdetuilla mantelilastuilla. Anna kakun kiinteytyä kylmässä.
  9. Säilytys: 2-3 päivää. Pakastimessa n. 3kk.