Tein yhden maustekakun, tuon kolmannen kentin kakun seuraksi uuniin.

Ohje on otettu Assistent-koneen reseptivihkosesta.
Jos haluaa pursottaa kuorrutteen suosittelen tekemään kuorrutuksen kaksin kertaisena, tulee muuten aika vähän.

2173964.jpg

  • 3 kananmunaa
  • 3 ½ dl sokeria
  • 200 g voita tai margariinia sulatettuna
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 ½ rkl kaakaojauhetta (2 rkl)
  • ½  tl ruokasoodaa
  • 1 1/4 tl leivinjauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermamaitoa (voi korvata esim. kermaviilillä, hapantuneella kermalla, smetanalla tai maustamattomalla jogurtilla)
  • KUORRUTUS: (voi jättää pois)
  • 3 ½ dl tomusokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 ½ rkl vahvaa kuumaa kahvia
  • 50 g pehmeää voita tai margariinia
  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää sulatettu rasva varovaisesti joukkoon.
  3. Lisää seuraavaksi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Lisää lopuksi taikinaan kermamaito. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45-60 min. Kokeile kypsyys.
  5. Kumoa kakku jäähtyneenä vuoasta.
  6. Sekoita kuorrutteen aineet taiseksi ja levitä/pursota seos jäähtyneen kakun päälle.