Ohje on otettu Assistent-koneen reseptivihkosesta.
Jos haluaa pursottaa kuorrutteen suosittelen tekemään kuorrutuksen kaksin kertaisena, tulee muuten aika vähän.
- 3 kananmunaa
- 3 ½ dl sokeria
- 200 g voita tai margariinia sulatettuna
- 3/4 tl suolaa
- 2 tl vanilliinisokeria
- 1 tl kanelia
- 2 ½ rkl kaakaojauhetta (2 rkl)
- ½ tl ruokasoodaa
- 1 1/4 tl leivinjauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kermamaitoa (voi korvata esim. kermaviilillä, hapantuneella kermalla, smetanalla tai maustamattomalla jogurtilla)
- KUORRUTUS: (voi jättää pois)
- 3 ½ dl tomusokeria
- 1 tl kanelia
- 1 ½ rkl vahvaa kuumaa kahvia
- 50 g pehmeää voita tai margariinia
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää sulatettu rasva varovaisesti joukkoon.
- Lisää seuraavaksi taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Lisää lopuksi taikinaan kermamaito. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45-60 min. Kokeile kypsyys.
- Kumoa kakku jäähtyneenä vuoasta.
- Sekoita kuorrutteen aineet taiseksi ja levitä/pursota seos jäähtyneen kakun päälle.
Kommentit