Tuohon siskolta saamaani vuokaan tein tällaisen kakun. Mutta nuo muodot ei tullut tässä kakussa oikeuksiin, joten täytyy tehdä joku vaalea kakku seuraavaksi.

Mä voitelin ja korppujauhotinkin silikonivuoan, vaikka sitä ei nyt olisi tarvinnut tehdä, mutta ainakin irtosi oikein lentämällä vuoasta pois.

Ohjeessa käskettiin laittaa hasselpähkinöitä. Mutta kun mä en niistä pidä laitoin mantelirouhetta ja nyt minusta tuntui, että sitä oli liikaa. Ehkä jotain muuta pähkinää olisi voinut laittaa esim. saksanpähkinä.

Ohje on kirjasta nimeltään Leipominen on ihanaa!

NOUGAT:

  • 3/4 dl mantelirouhetta
  • 3/4 dl sokeria

TAIKINA:

  • 125 g voita
  • 3 dl fariinisokeria
  • 4 keltuaista
  • 175 g rouhittuja hasselpähkinöitä
  • 4 rkl maitoa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 valkuaista

KORISTELUUN:

  • 50 g tummaa suklaata
  1. Valmista ensin nougat. Sulata sokeri kuivassa teflonpannussa koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on vaalean ruskeaa, lisää siihen mantelirouhe hetkeksi. Kaada nougat voidellulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
  2. Vaahdota hyvin rasva ja sokeri. Jatka vaahdottamista samalla kun lisäät keltuaiset.
  3. Sekoita taikinaan pähkinärouhe, maito ja sitruunankuori. Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauho ja siivilöi ne taikinaan.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto varovaisesti taikinaan. Lisää lopuksi rouhittu nougat.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista alaritilällä 175 asteessa n. 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
  6. Sulata suklaa ja koristele kakku suklaasulalla.