Tuli tässä yhtenä viikonloppuna kokeiltua tällaista ohjetta. Ohje on Ilta-Sanomista.

Tietenkin en tehnyt ohjeen mukaan. Ohjeessa käskettiin laittaa pekaanipähkinärouhetta, mutta mä korvasin sen mantelirouheella. Ja minulla ei ollutkaan kahta tuorejuustopurkkia, joten jouduin korvaamaan osan maitorahkalla. Seurauksena oli, että vaaleasta taikinasta tuli löysää, joten päällimmäinen tummakerros upposi vaalean joukkoon.

1244037680_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

  • TUMMAPOHJA;
  • 250 g pehmeää voita (huoneenlämpöinen)
  • 5 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 2 dl pekaanipähkinärouhetta
  • VAALEAPOHJA;
  • 100 g pehmeää voita
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa (Vanilja)
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  2. Lisää taikinaan vehnäjauho, kaakaojeuhe, leivinjauhe ja suola.
  3. Sulata suklaa (mikro tai vesihaude). Jäähdytä.
  4. Lisää suklaa ja pähkinärouhe taikinaan ja sekoita hyvin.
  5. Vuoraa pitkulainen, korkeareunainen vuoka leivinpaperilla.
  6. Lusikoi puolet suklaataikinasta vuokaan.
  7. Sekoita voi ja tuorejuusto ja munat. Sekoita hyvin.
  8. Kaada juustokerros suklaataikinan päälle ja kaada loput suklaataikinasta juustokerroksen päälle.
  9. Vedä veitsellä kuvioita taikinaan.
  10. Paista 175 asteessa n. 40-60 min. Paistoaika riippuu brownien paksuudesta.
  11. Jäähdytä brownie hyvin ennen leikkaamista.
  12. Valmista mieluisten edellisenä päivänä.