Näin kun Aki Wahlman teki tätä Mitä tänään syötäisiin-ohjelmassa. Vaikutti hyvältä ja helpolta joten päätin kokeilla. Tein tätä eilisille perunanostotalkoisiin.

Hyvää oli!

Pienen lisäyksen tein. Kuorrutteeseen lisäsin vielä yhden purkin vaniljatuorejuustoa. Vuoan vuorasin leivinpaperilla, jotta ei tullut enemmän rasvaa. Vuoan halkaisija minulla oli 28,5 cm.

  • 3-4 (200 g)   porkkanaa
  • 3                    kananmunaa
  • 2 dl                sokeria
  • 1 dl                fariinisokeria
  • 1 dl               rypsiöljyä
  • ½ pss (75 g)   Wienernougat crush-rouhetta
  • ½ tl                kanelia
  • 4 dl                vehnäjauhoja
  • 2 tl                 leivinjauhetta
  • ripaus          suolaa
  • KUORRUTUS:
  • 1 tlk              maustettua rahkaa, sitrus
  • (1 tlk             vaniljatuorejuustoa)
  • ½ pss         nougat crush-rouhetta
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
  2. Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa. Sekoita joukkoon sokerit, porkkanaraaste, öljy ja nougatrouhe.
  3. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 30 cm) ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kylmäksi.
  5. Levitä rahka pohjan päälle. Koristele nougatrouheella juuri ennen tarjoilua, jotta rouhe säilyy rapeana.