Appi-ukolle tein marjakakun isänpäivä lahjaksi.

Ohje on Valion. Tein pohjan puolitoista kertaisena. Ja täytteeseen laitoin n. 2 dl mansikkasosetta ja n. 2 dl kokonaisia mustikoita. Ja kuohukerman sijasta 2½ dl kevyt flora-vispiä. Tuorejuustona oli vaniljatuorejuustoa.

10-12 annosta

  • POHJA:
  • 75 g voita (113 g)
  • 150 g Digestive- tai kaurakeksejä (225 g)
  • TÄYTE:
  • 5-6 dl mansikkalohkoja tai soseena 2½-3 dl
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 7 liivatelehtiä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • PINNALLE:
  • mansikoita, vadelmia tai muita marjoja
  • KIILLE:
  • 2 dl punaista mehua
  • 1 dl hyytelösokeria
  1. Pingota irtopohjavuoan (halk. 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Laita tuorekelmua tai leivinpaperia vuoan reunoille.
  2. Sulata voi. Hienonna keksit ja sekoita muruihin voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle.
  3. Jos käytät pakastemarjoja, siivilöi talteen sulanut mehu kiillettä varten.
  4. Soseuta marjat. Lisää soseeseen sokerit.
  5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, ÄLÄ KEITÄ!
  8. Yhdistä tuorejuusto, maitorahka ja marjasose. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto viimeisenä.
  9. Kaada täyte vuokaan ja peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
  10. Koristele marjoilla.
  11. Mittaa kattilaan mehu, kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta. Anna jäähtyä 3-4 min. Kaada seos hitaasti marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia ennen tarjoilua.
  12. Irrota kakku vuoasta, poista reunapaperit ja laita tarjolle.