Appi-ukolle tein marjakakun isänpäivä lahjaksi.
Ohje on Valion. Tein pohjan puolitoista kertaisena. Ja täytteeseen laitoin n. 2 dl mansikkasosetta ja n. 2 dl kokonaisia mustikoita. Ja kuohukerman sijasta 2½ dl kevyt flora-vispiä. Tuorejuustona oli vaniljatuorejuustoa.
10-12 annosta
- POHJA:
- 75 g voita (113 g)
- 150 g Digestive- tai kaurakeksejä (225 g)
- TÄYTE:
- 5-6 dl mansikkalohkoja tai soseena 2½-3 dl
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 7 liivatelehtiä
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- PINNALLE:
- mansikoita, vadelmia tai muita marjoja
- KIILLE:
- 2 dl punaista mehua
- 1 dl hyytelösokeria
- Pingota irtopohjavuoan (halk. 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Laita tuorekelmua tai leivinpaperia vuoan reunoille.
- Sulata voi. Hienonna keksit ja sekoita muruihin voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle.
- Jos käytät pakastemarjoja, siivilöi talteen sulanut mehu kiillettä varten.
- Soseuta marjat. Lisää soseeseen sokerit.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia.
- Vaahdota kerma.
- Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, ÄLÄ KEITÄ!
- Yhdistä tuorejuusto, maitorahka ja marjasose. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto viimeisenä.
- Kaada täyte vuokaan ja peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Koristele marjoilla.
- Mittaa kattilaan mehu, kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta. Anna jäähtyä 3-4 min. Kaada seos hitaasti marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia ennen tarjoilua.
- Irrota kakku vuoasta, poista reunapaperit ja laita tarjolle.
Kommentit