Tämä kakku on tehty jo kuukausi sitten, mutta kun ei ole ehtinyt niin ei ole ehtinyt laittaa aikaisemmin. Kävimme viettämässä ihanaa iltaa mieheni isän luona jonne oli saapunut mieheni veli avovaimoineen. Joten ajattelin sipaista pikaisesti tuollaisen kevyemmän kakun.

Olin ostanut ison roven mansikoita, joista valitsin sivulle sopivat erikseen ja vähän koristeeksi (jotka meni pipariksi, esittävät mansikkaruusuja) ja loput sitten soseutin täytteeseen. Kakun voi halutessaan koristella kunnon mansikkapinnalla, joiden päälle hyytelösokerista tehtävä kiille.

Nyt muistin että täytteestä tuli aika runsas. Jäi yli joten tein jälkiruokakulhoihin jälkiruokaa. Halutessaan pienennä täyteen ohjetta.

POHJA:

  • 1 kpl      valmis kakkupohja (sellaisesta jossa kolme pohjaa)

KOSTUTUS:

  • n. ½ dl  laimennettua light metsämansikkamehua

TÄYTE:

  • 11 kpl   liivatelehtiä
  • 750 g   rasvatonta mansikka-vaniljajogurttia
  • 2½ dl   tomusokeria  (laitoin aluksi puolet tomusokeria ja puolet canderelliä, mutta lisäsin vielä tuota tomusokerin määrää kun maistelin)
  • 2 rkl     vanilliinisokeria
  • 50 g     sitruunamehua
  • 2½ dl   kevyt vispikermaa (20%)
  • 300 g  mansikoita
  • mansikoita sivulle halkastuina
  1. Vuoraa irtovuoan pohja leivinpaperilla (ja reunat tuorekelmulla). Laita kakkupohja pohjalle ja kostuta mehulla. Asettele halkaistut mansikat vuoan reunaa vasten halkaistu pinta ulospäin.
  2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
  3. Sekoita jogurtti ja mausteet sekä mansikkasose. Tarkista maku!
  4. Vaahdota kerma.
  5. Kiehauta sitruunamehu ja liota siihen hyvin puristellut liivatelehdet. Jäähdytä hieman, mutta ei niin että jämähtää. Lisää liivateseos jogurttiseoksen.
  6. Nostele kermavaahto jogurttimassan joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään yön yli.