Joulusta jäi kuohukermaa (2 dl), joten ajattelin hyödyntää sitä jotenkin uudella tavalla. Ohje oli vielä suhteellisen rasvatonkin. Ainoastaan kerman rasva ja voitelun rasva.

Löysin Makunautintoja Mimmin keittiöstä tämän ohjeen. Oli hyvää, mutta parempaa varmaan seuraavana päivänä, niin kuin yleensä kuivakakut. Ohje täältä.

Unohdin ottaa kameran mukaan vanhempieni luo, joten kuvaa ei nyt löydy :(

  • 1 lasillinen hapankermaa
  • 1 lasillinen kananmunia (n. 4 kpl)
  • 1 ½ lasillista sokeria
  • 2 lasillista vehnäjauhoja
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia, kaardemummaa ja inkivääriä yhteensä. (1tl kanelia, ½ tl kaardemummaa ja ½ tl inkivääriä)
  • Jos haluat vahvemman makuisen kakun niin lisää kutakin maustetta 1 tl:nen
  • Minä laitoin vielä 2 tl vanilliinisokeria
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
  2. Lisää kerma ja siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Sekoita varovasti tasaiseksi puuharukalla.
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun isoon kakkuvuokaan.
  5. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunnin.