Tämä oli toooodella hyvää. Sisko ei itse pitänyt, mutta me muut pidimme. Ohje on Ullan Unelmista.

1295360489_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

  • POHJA:
  • 50 g voita sulatettuna
  • 100g kaurakeksejä muruna
  • TÄYTE:
  • 4 dl vispikermaa
  • 200g vanilja-tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • kinuskikastiketta
  • 1 ½ rkl vettä
  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Taputtele pohja leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle. Jos haluat käytää reunakalvoja siistin reunan saamiseksi aseta ne tässä vaiheessa paikoilleen.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
  3. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sokeri.
  4. Kuumenna tilkaa vettä (1 ½ rkl) muoviastiassa mikrossa. Purista pehmeistä liivatteista vesi pois ja sulata kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Pursota toffeekastiketta täytteen päälle. Lisää loput täytteestä vuokaan. Pursota pinnalle vielä toffeekastiketta.
  6. Nosta kakku kylmään muutamaksi tunniksi tai yöksi.