Olimme siskon syntymäpäivillä tässä hetki sitten. Tässä on hänen tuotoksiaan muutama. Tämä ohje on kahden eri ohjeen yhdistelmä. Pohja on Ullan Unelmista ja täyte Yhteishyvästä.

1295360544_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

  • POHJA:
  • 150 g taloussuklaata
  • 150 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • TÄYTE:
  • 2 prk (425/225 g) säilykemangoviipaleita
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 2 keltuaista
  • 7 liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl kermaa
  • 200 g vaniljajogurttia
  • KOSTUTUS:
  • mangolientä
  • PÄÄLLINEN:
  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g suklaata
  • nokare voita
  • REUNOILLE:
  • kermavaahtoa
  • kelt. elintarvikeväriä
  1. Sulata voi ja suklaa eri astioissa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi. Lopuksi sekoita varovasti joukkoon rasva ja suklaa.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 45-50 minuuttia.
  3. Jäähdytä kakkupohja.
  4. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
  5. Valuta mangot ja ota liemi talteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi.
  6. Soseuta mangot. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri. Nosta kattila syrjään ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Vatkaa seosta kunnes se on kylmää ja kuohkeaa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja lisää siihen pehmeät ja vedestä pois puristetut liivatteet. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos mangovaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto ja jogurtti. Nostele tasaiseksi vaahdoksi.
  7. Kokoa kakku puhdistettuun ja kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan.
  8. Nosta pohjalle kakkupohja ja kostuta mangoliemellä. Levitä pohjalle puolet täytteestä. Nosta toinen pohjan osa päälle ja kostuta mangooliemellä ja lisää loput täytteestä. Nosta viimeinen pohjan osa päälle ja kostuta mangoliemellä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  9. Ota kakku pois vuoasta tarjoiluastialle. Peitä reunat leivinpaperisuikaleilla koristelua varten.
  10. Kiehauta kuohukerma ja pilkottu suklaa kattilassa. Kun seos on tasaista ja suklaa täysin sulanutta. Anna kuorrutteen hieman jäähtyä ja kaada kakun pinnalle.
  11. Koristele reunat värjätyllä kermavaahdolla ja koristele mieluisella tavalla.