- POHJA:
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 100 g suklaata sulana
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajuhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- TÄYTE/PÄÄLLINEN:
- 2 dl vispikermaa vaahdotettuna
- 200g valkosuklaa-limerahkaa
- 2 tl vanilliinisokeria
- 250 g viinirypäleitä paloiteltuna
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja lisää taikinaan ohuena nauhana. Yhdistä jauhot keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi.
- Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunipellille. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.
- Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
- Yhdistä keskenään kerma, rahka ja vanillinisokeri. Levitä osa pohjan päälle ja loput päälle. Ripottele pohjan päälle viinirypäleet ja rullaa leivinpaperia apua käyttäen rullalle. Anna vetäytyä hetki.
- Aseta kääretorttu tarjoiluastian päälle. Levitä loppu täyte pinnalle haluamallasi tavalle ja koristele miten haluat.
Kommentit